EL BLOG DE L'AMPA

Benvingudes i benvinguts al curs 2015/2016!


La Junta de l'AMPA resta com sempre a la vostra disposició!



QUÈ ÉS UN AMPA?

És la forma més eficaç que tenen els pares i mares d'organitzar-se dins del centre escolar.

Des de l'AMPA, podem establir una plataforma oberta a la participació i reivindicació de tots els aspectes referents a l'educació, per tal d'aconseguir, juntament amb els mestres, la millor formació dels nostres fills, basada en principis propis d'una societat democràtica.

La tasca de les AMPA, organitzadora de serveis complementaris, suplent de responsabilitats de les administracions, i reivindicativa pel que fa a la qualitat de l'ensenyament, esdevé cada cop més important a la nostra societat.

Des d'aquest espai volem informar però també obrir la porta a la veu dels socis tenint en compte que la Junta no es fa responsable de les opinions expressades pels seus associats en aquest blog o en les reunions i actes que es puguin organitzar.


divendres, 8 de juny del 2012

PROPOSTA DE L'ESCOLA PER A IMPLANTAR LA JORNADA CONTINUADA EL PROPER CURS 12/13


L'escola vol fer una proposta de jornada continuada per al curs 12/13. Les representats dels pares i mares, conjuntament amb l'AMPA us faran arribar en breu un full amb la informació facilitada per l'escola per a demanar la vostra opinió al respecte i fer-la arribar al proper consell escolar que tindrà lloc, en principi, el proper dimecres 20/06/12.

És una decisió prou important i us demanem que estigueu al cas de rebre el full de mans dels vostres fills i filles i el feu arribar a temps a la bústia de l'AMPA.

Aprofitem per a avançar-vos que en breu sereu convocats i convocades a la darrera assemblea de pares i mares del curs, pel proper dimarts 19/06/12. 

RECORDEU QUE LA VOSTRA ASSISTÈNCIA ÉS MOLT IMPORTANT

4 comentaris:

  1. Comentari sobre la proposta per la implantació de la jornada continua :
    Agrairia que aquest comentari arribés a qui hagi proposat aquest canvi .
    1- Som conscients que aquest canvi suposarà un altre despesa econòmica a les famílies del poble ? , s’hi pensa en aquesta despesa afegida per part dels pares ? , i amb la vida laboral dels pares (sobretot amb els temps que corren), s’hi pensa?
    2-Quin tipus de justificació es té per poder proposar un canvi d'aquesta mena ? . Prohibeixo que s'utilitzi els meus fills en aquesta justificació , ja que la qualitat educativa no té res a veure en aquest tema .
    3- Penso que aquesta proposta té molta importància i hauríem de saber de qui és la potestat per decidir-la ( Ajuntament, consell escolar , Ampa , professors , desconec si m'hi deixat algú ) justifiqués obertament la seva postura amb arguments ja que fins ara no tenim res de res . No val esperar a que fan els demés per poder decidir, i sobretot s’hauria d’escoltar la veu dels pares ja que segons el nostre parer som els principals perjudicats .
    Això és una opinió personal , tenim tres fills a l’escola i penso que tenim dret a dir la nostra .

    Xavi Cots i Montse Miquel

    ResponElimina
  2. Hola,

    Segons la meva opinió com a pare,

    1- Potser suposa un estalvi i una millor conciliació amb la vida laboral, no tothom te els mateixos horaris. Al final l'escola no hauria de ser un lloc per deixar els nens mentre treballem.
    De totes maneres pel que he llegit esta garantida l'acollida de 7:30 a 17h

    2- Jo sí penso que es millor pels nens. Si ho comparem amb l'horari laboral, creieu que algú prefereix treballar de 9:30 a 16:30 parant per dinar en lloc de fer-ho de 9:00 a 14:00? Crec que no.
    A mes, els pares que puguin convinar-so podran fer activitats a la tarda amb els nens durant tot l'hivern amb llum de dia per exemple.

    3- Estic d'acord. Es important i s'ha de votar per majoria (si pot ser en assemblea millor).

    4- Per desgracia serà difícil que plogui a gust de tothom ja que les situacions personals son molt diferents. Jo per la meva part acceptaré el que es voti per majoria (encara que si fos nen no dubtaria a escollir la jornada intensiva tal i com faig els pocs dies que puc a la feina)

    Salutacions

    Ismael Díaz

    ResponElimina
    Respostes
    1. Penso que hauríem de tenir una reunió de L’AMPA per poder comentar les coses obertament , i així tenir tots la màxima informació .

      En resposta a l’Ismael , estic d’acord amb que l’escola no ha de ser aparcament pels nens mentre els pares estem treballant ,
      jo el que demano és que segueixi com fins ara , ja que suposo que això de que ha sigut un lloc a on em deixat els nens mentre els pares
      treballen res de res i fa una pila d’anys que funcionen de la mateixa manera .

      No dubto que l'acollida està garantida ,però pagant . Jo tinc tres fills

      Aquesta és una decisió que afecta a tots els alumnes de l’escola , per tant penso que el vot hauria de ser per alumne matriculat i no per família.
      El perjudici d’un canvi d’aquest per la meva família és el triple d’un altre que només tingui un fill , no és just que tinguem la mateixa representació
      en aquesta discussió .

      No cal que seguim , discutint això per mail . Com l’Ismael penso que hauria d’haver una reunió informativa.

      Salut .
      Xavi Cots “

      Elimina
  3. Primer vull aclarir que aquesta és la meva opinió personal, no parlo com a membre de la Junta de l’Ampa, a la que com a tot arreu hi ha diferents opinions sobre el tema.
    1. Desgraciadament a aquest país la majoria dels treballadors ho fem amb jornades partides o torns rotatoris. En el meu cas, segons la proposta de preus orientatius, les acollides que jo sí necessitaria pel meu fill em suposarien un increment de 35€ mensuals / 350€ anuals, que evidentment no són fàcils d’assumir i menys en aquests temps que corren. I evidentment, l’escola no és un lloc per col·locar als nens.
    2. Jo no sé si la jornada intensiva és millor pels nens, de fet he estat buscant informació sobre el tema i l’únic que he trobat és que els estudis no demostren que sigui millor ni una opció ni l’altra. En canvi, la Fapac (Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes) recomana la jornada partida, precisament per que no s’ha demostrat cap benefici pels nens i sí un gran perjudici econòmic per la majoria de les famílies.
    3. També penso que ha de ser la majoria la que decideixi. Però encara que surti NO a la votació dels pares, desgraciadament només tenim 4 vots (o 5 si l’Ajuntament està al costat de les famílies) dels 12 del Consell Escolar. Per tant, si per portar la proposta a Ensenyament només es necessita majoria simple, no serveix de res la nostra opinió.
    Agrairíem que s’hagués plantejat aquest tema abans de fer les matriculacions, ja que si es decideix fer el canvi no tindrem gaire temps per mirar altres alternatives.
    I la meva darrera reflexió és que amb el que s’ha lluitat per aconseguir la 6ª hora i que de moment està perduda, si s’aprova aquest horari ja ens podem acomiadar d’ella per sempre més, per que qui dirà al professorat que d’aquí uns anys (si passa aquesta crisi) tornin a fer una jornada partida i amb una hora més? Impensable!
    Salutacions,
    Ana Sánchez

    ResponElimina